Metsäkylä on vireä maalaiskylä Haminan, Kotkan ja Kouvolan keskiössä. Kylällä on pitkä historia, alueella on asuttu jo tuhansia vuosia ja tällä hetkellä asukkaita on noin 530. Kylällä on hyvä yhteishenki ja paljon sosiaalista kanssakäymistä. Metsäkylä on maisemallisesti hyvin monipuolinen lukuisine lampineen, järvineen sekä kallioineen. Kylää halkoo Summanjoki, jonka reunoille maanviljelys on alkujaan kehittynyt.

Metsäkylä on osa entistä Vehkalahden kuntaa nykyistä Haminan kaupunkia. Kylä sijaitsee Etelä-Kymenlaaksossa, Etelä-Suomen läänissä. Matkaa Haminaan 15min, Karhulaan 15min, Kotkaan 20min, Kouvolaan 35min, Helsinkiin 1tunti 30min. (Moottoritielle matkaa 12km).

Metsäkylässä maatalous on vielä tärkeä elinkeino, vaikkakin karjatiloja on enää jäljellä 4 ja viljatiloja 19. Maatalous on osalla tiloista sivuelinkeinona. Rekisteröityjä hevostiloja kylältä löytyy vain yksi, mutta harrastustiloja useampikin. Alueella on yksi leipomo, autokorjaamo, lavarakenne, baari, muutama hierojayrittäjä, kauppapuutarha, ym. pienimuotoista yritystoimintaa.

Sivut päivitetty 03/2023

Kansikuva

Ilmakuva: Jari Metso  Graafinen suunnittelu: Aaron Pihkanen / Metsäkylä markkinointi

Nettisivuihin liittyvissä asioissa ota yhteyttä: aaron.pihkanen@metsakylahamina.fi